میخک

جوانه و غنچه آن را به صورت نارس جدا کرده، خشک می کنند، بسیار معطر، قوی، آتشین و نافذ است. برای عطر دار کردن برنج و غذاهای گوشتی و قهوه عربی استفاده می شود. در اروپا زیاد میخک مصرف نمی شود، زیرا سلیقه اروپایی ها ادویه های تند را برنمی تابد. برای شیرینی پزی استفاده شده و در کمپوت های میوه همراه با دارچین طعم خوبی ایجاد می کند. برای پلوی ساده، یک تا دو عدد غنچه میخک طعم خوبی به غذا می دهد. در ۵ ادویه چینی، کاری، گرم ماسالا، باهارات عربی، ادویه های مراکشی و تونسی، اتیوپی و فرانسوی بکار می رود. اما دوز مصرف آن باید حتما رعایت شود. در حد نوک قاشق می توان از آن استفاده کرد. انگلیسی ها برای تفت دادن گوشت یا تخم مرغ همزده از میخک استفاده می کنند.علاوه بر مصارف غذایی از میخک و برگ آن اسانسی استخراج می شودکه در دندانپزشکی کاربرد دارد.